Tillbaka

Scandbio satsar i krisen: ”Blir mindre sårbara”

Företaget Scandbio fortsätter att investera i fabriken i Norberg. Nu har ett nytt markområde på 24 000 kvadratmeter köpts loss från kommunen, som kommer att ge plats åt råvaror och som på sikt kan göra att den gamla järnvägen tas i bruk. ”Nu har vi möjlighet att expandera ännu mer”, säger fabrikschefen Peter Franklin.

Scandbio har de senaste åren investerat mångmiljonbelopp i fabriken i Norberg, som är pelletsföretagets största anläggning. 2017 gjordes en av företagets största satsningar någonsin, där 40 miljoner kronor bland annat gav en pelletspress, en sågspånstork och ett nytt lagertält till fabriken.

Nyligen har också ett markköp av Norbergs kommun gått igenom. Det nya området ligger i anslutning till fabriken, och en del av den 24 000 kvadratmeter stora ytan kommer att fungera som företagets råvaruplan.

Det här är en del av utvecklingen av fabriken. Vi har en ganska stor tomt i dag men vår råvaruplan är lite för liten med tanke på den expansion som vi har gjort genom åren, förklarar fabrikschefen Peter Franklin.

Läs mer hos Scandbio

Vi använder oss av cookies. Läs mer