Våra medlemmar

Här hittar du PelletsFörbundets medlemmar.

Agronola

Telefon: 0511-29344
www.agronola.se

Sol- och bioenergi är energikällor som bara ökar i attraktionskraft. Att både spara pengar i den egna plånboken och samtidigt göra ett miljömässigt hållbart val, känns rätt i magen hos de flesta. Idag finns en rad olika alternativ att välja mellan, som är både bättre och mer kostnadseffektiva än äldre miljöovänliga. Vi vänder oss till villaägare, små och mellanstora företag, lantbruk och fastighetsägare. Vi är återförsäljare för SCA BioNorrs träpellets och värmeloggs, Janfire pelletsvärmesystem och Svesols solvärmesystem. I sortimentet finns pelletsbrännare, pannor, ackumulatortankar, kaminer, solpaneler, solceller, pelletsförråd m m. Även ved- och flisanläggningar. Agronola är anslutet till Svensk Solenergi och Pelletsförbundet som certifierad installatör.

Ammoneo AB

www.ammoneo.se

Ammoneo AB är ett företag som, direkt eller indirekt, utvecklar, konstruerar, tillverkar, säljer och levererar larm och larmlösningar för både konsument- och företagsmarknaden.

Arctic Paper

www.arcticpaper.se/

På Arctic Paper levererar vi varje år över 600 000 ton grafiskt papper och förpackningsprodukter av premiumkvalitet. Papper som är avsett för förstklassiga tryck-, läs- och varumärkesändamål och som används i böcker, tidskrifter, samt i marknadsförings- och förpackningsmaterial. I vårt sortiment ingår de internationellt kända designvarumärkena Munken och Arctic Volume, samt de grafiska finpapprena; G och Amber. Dessa välkända varumärken är alla, trots sina olikheter, synonyma med hög kvalitet och hållbar tillverkning.

Baltic Suntech AB

Telefon: 073 – 808 21 61
www.balticsuntech.se

Vi erbjuder moderna, effektiva uppvärmningssystem för små och stora fastigheter, baserade på solens gratis energi samt vårt inhemska biobränsle. Vi brinner för att bygga värmesystem som du som kund ska bli begeistrad över! Har du bestämt dig för att pannan ska bytas, eller känner du dig osäker på vilken lösning som passar bäst för dig och ditt hus? Vi hjälper dig med rådgivning, installation och service! Vi är sedan våren 2017 certifierade installatörer inom biobränsle och solvärme, för att du som kund ska få bästa service och känna dig trygg med att din nya anläggning blir korrekt dimensionerad och installerad.

Baxi

Telefon: 0515-17110
www.baxi.se

I snart fyra decennier har våra produkter värmt svenska hem. För oss på Baxi går miljö och service hand i hand. Att välja ett värmesystem från Baxi är ett smart val som värnar om miljön för framtida generationer. Vi på Baxi levererar produkter inom värme och uppvärmning - vedpannor, pelletspannor, värmepumpar och solpaneler. I vårt klimat uppe i norr är pålitlig värme ett måste i varje boende. Med produkter från Baxi kan du alltid känna dig trygg att du har effektiva, miljövänliga och pålitliga värmeprodukter. Värme och trygghet är också värdeord som genomsyrar hela vårt arbetssätt och vår attityd mot våra kunder.

Bert-Enge Berggren VVS

Telefon: 070-154 52 61

BITAB-Bioenergi i Töreboda AB

Telefon: 0506-201 20
www.bitab.eu

BITAB jobbar med värmeförsäljning, bränsleförsäljning, teknikförsäljning - allt grundat på biobränslen.

Blekinge Bioprodukter AB

www.blekingebioprodukter.se

Blekinge Bioprodukters bränslepellets tillverkas av svensk kvalitéspån, klass 1, som kommer från närliggande företag. Hos oss pressas spånen samman till 8 mm bränslepellets och förpackas sedan i 25 kg och 20 kg säck. Vi säljer även bränslepellets i storsäck och bulk. Blekinge Bioprodukters naturgödsel (NPK 4, 1-2-2) kommer från frigående slaktkycklingar uppfödda inomhus i Sverige. Gödseln är hygieniserad, torkad och pelletrerad (4-5mm) enligt Jordbruksverkets krav. Hönsgödsel och kogödsel för kravtillåten odling som kommer från kravtillåtna uppfödare tillverkas och säljs också enligt ovan beskrivning. Vi har förpackningskapacitet allt från 1 kg säckar upp till 25 kg säckar och storsäck. Vi kan även legopacka produkter efter Era önskemål.

Clean Burn Trading

Telefon: 031- 776 04 80
www.cleanburn.se

Vi erbjuder företag prisvärda och lättanvända värmesystem drivna med bioenergi. Oavsett om du planerar att köpa en mindre pelletspanna eller en komplett transportabel panncentral så har vi en prisvärd, säker och miljövänlig lösning för just ditt företag eller fastighet. Välkommen in i värmen!

Derome Timber AB

Telefon: 0340-666424
www.derome.se

Granspån från våra sågverk blir till pellets i Deromes egen pelletsfabrik i Kinnared. Vi använder bara rent såg- och kutterspån av gran, allt för att få en hög och jämn kvalitet. För företagskunder har vi en egen försäljningsorganisation som förser industrier, företag och offentlig sektor med pellets. Som kund kan du enkelt och smidigt sköta dina beställningar, se orderhistorik och bränsleåtgång via vår kundweb. Till dig som privatkund säljer vi pellets hos utvalda återförsäljare. Du kan också köpa direkt via vår webbshop för privatkunder.

Energicenter AB

Telefon: 0322-672820
www.energicenter.se

Energicenter AB är ett företag med lång erfarenhet av energi. Hos oss får du hjälp med din installation och service, samtidigt som du får tips och råd från personer som verkligen kan sitt jobb. Vi erbjuder energirådgivning, installation av solfångare, värmepumpar, pelletsbrännare, vedpannor, ackumulatortankar samt konverteringar av befintliga värmesystem. Vi har specialiserat oss på lösningar som gör att du får billig och miljövänlig energi i ett system som passar dig och ditt hus. Vi är ett av få företag i hela Sverige som är certifierade enligt alla fyra kategorier enligt de nya reglerna i Förnybartdirektivet.  

Eurofins Environment Testing Sweden AB

www.eurofins.se/

Eurofins är en av världens största nätverk av laboratorier med fler än 62 000 anställda i 62 länder och mer än 900 laboratorier över hela världen. I Sverige utför vi analyser på våra laboratorier i Lidköping, Jönköping, Uppsala, Kristianstad, Luleå och Katrineholm. Huvudkontoret ligger i Lidköping.

Femett Pellets

Telefon: 0930-77 31 51
www.femettpellets.se

Vi är ett lokalt familjeföretag i Nordmaling som tillverkar, säljer och levererar träpellets av hög kvalitet. Våra kunder finns bland annat i Nordmaling, Umeå, Vännäs, Bjurholm, Vindeln, Robertsfors och Örnsköldsvik. Pelletsen packas i storsäckar och i småsäckar på pallar. Den kan även levereras i lösvikt eller i bulk. Vi har egen tillverkning för 8 mm, men säljer också 6 mm. Vi har god service och korta leveranstider, normalt sker leveransen inom en vecka från beställning. All leverans sker direkt till ditt garage eller förråd.

Forssjö Pellets

Telefon: 0150-73412
www.forssjopellets.se

Forssjö Pellets AB ingår i koncernen Sandåsa Timber AB. Från skogen levereras råvaran till våra industrier där vi tillverkar och säljer förädlade trävaror, träpellets och biobränsle till industri- och konsumentmarknader. Forssjö Pellets har sedan 1995 utvecklat en produktion av träpellets, som är integrerad i skogs- och sågverksprocessen vid Forssjö Bruk i Katrineholms kommun. Detta är ett bra exempel på vårt långsiktiga miljötänkande där överskottet från skogs- och träindustriproduktionen används och förädlas till träpellets och trädbränsle. När du väljer närproducerad Svensk Träpellets från Forssjö Pellets, väljer du klimatneutral energi där råvaran är rent trä från närliggande skogar och till största delen från våra egna sågverk. Det är vi stolta över.

FURAB

Telefon: 0511- 213 85
www.furab.se

FURAB är ett familjeföretag beläget mitt på Västgötaslätten. Vi tillverkar och tillhandahåller skruvtransportörer, spannmålskrossar och lagringsystem för enkel och smidig bulkhantering. Vårt lager ligger utanför Skara där vi lagerför de flesta av våra produkter, detta för att medföra en snabb leverans. Vår e-handel är utvecklad för att utöka servicen till våra kunder utöver ordinarie öppetider, vänligen fyll i formuläret nedan för att vi ska kunna registera er som kund därefter terkommer vi inom kort med era inloggningsuppgifter. Om det uppstår några frågor vid just din beställning, tveka inte på att höra av dig så vägleder vi till rätt beslut! Väl mött!

Gotfire AB

Telefon: 0498-20 17 50
www.gotfire.se

GOTFire erbjuder helhetslösningar där värmepanna, flisbrännare, flisförråd och ev kulvert ingår, men det går även bra att ansluta brännaren till en befintlig panna. Gotfire erbjuder även pelletskaminer och pelletspannor.

Gotlands Värmepellets

www.gvp.se

Gotlands Värmepellets är din lokala pelletsproducent på Gotland. Vi tillverkar träpellets från restprodukter från de gotländska skogarna och levererar vår pellets hem till dig, både som bulkleverans och i småsäckar (16 kg). Vår pellets uppfyller alla krav enligt gälland pelletstandard.

Hedlunds Rör AB

Telefon: 026-273075
www.hedlundsror.se

Säljer och installerar pelletskaminer med mera.

Hällefors Ekobriketter AB

Telefon: 0591-16113
ekobriketter.se

Vi tillverkar i huvudsak pellets, träbriketter och loggs. Vi har även försäljning av ströbalar från Staben. Vårt motto är att hålla hög produktkvalité med snabb och god service med en personlig kontakt.

Hälleforsnäs Pellets & Hyvleri AB

Telefon: 0157- 405 15
www.halleforsnaspellets.se

Vi är ett företag som startade 1983 under namnet Hälleforsnäs Sågverk AB. 2001 investerade vi i en pelletspress vilket har hjälpt företaget tillgodose den stora efterfrågan på produkten som finns i närheten. Den nya tekniken har även bidragit till att kvaliteten höjts och Hälleforsnäs Pellets & Hyvleri AB levererar idag en produkt med bättre kvalitet än genomsnittet av svensk pellets. Vårt fokus är på naturen och vi är mycket stolta över att kunna erbjuda produkter med mycket låg miljöpåverkan. Våra kunder bidrar till förbättrad miljö och gynnar lokal verksamhet genom att köpa lokalproducerade produkter.

Härjeåns Energi AB

Telefon: 0680-244 10
www.harjeans.se

År 1917 bildades Härjeåns Kraftaktiebolag i syfte att säkra Härjedalens framtida energiförsörjning på det modernaste sätt som då fanns. I 100 år har bolaget utvecklats i takt med tiden och fortsatt bidra till en levande landsbygd. Vi erbjuder idag lösningar inom energi, värme, kommunikation, bestående av bolagen Härjeåns Kraft AB, Härjeåns Energi AB, Härjeåns Nät AB, Härjedalens Miljöbränsle AB, Fyrfasen Energi AB. Härjeåns Energi ansvarar för driften av pelletsfabriken i Sveg. Fabriken producerar och levererar pellets till företag, kommuner och villaägare i Skandinavien. 2017 driver bolaget det nya kraftvärkeverket som adderar fjärrvärme och elproduktion till verksamheten.

Hörby Lantmän

Telefon: 0415-171 54
www.horbylantman.se

Hörby Lantmän är en ekonomisk förening som ägs av spannmåls- och animalieproducenterna på landsbygden utanför Hörby. Vi arbetar inom områden växtodling, spannmål, foder, bygg, butik och energi. Vi har en stor butik i Hörby som innehåller allt från färg & tapet, skruvar&muttrar, dörrar, trädgårdsredskap, hund & kattmat och hästprylar. Vi är dessutom en av Skånes störst återförsäljare av pellets- och vedkaminer. Vi har även ett stort bygglager med virke, skivor, tryckta stolpar och marksten i alla former.

Järrestads Härads Lantmannaförening

Telefon: 0414-28530
www.jhl.nu

Föreningen bildades 1903 och har sedan dess utvecklat sin verksamhet från ett rent lantbrukarföretag, till ett företag som vänder sig till alla kunder som har med lantbruk, bygg, boende och trädgård att göra.

Jøtul

www.jotul.se/

Jøtul är en av världens ledande kamin-, insats- och eldstadstillverkare. Byggd på ett stolt norskt arv, där vi kombinerat fint hantverk med konsten att klara kyla i över 170 år.

KMP Pellet Heating AB

Telefon: 0485-650 480
www.kmp-ab.se

Vi har tillverkat pelletskaminer sedan mitten av 1990-talet. Målsättningen var redan från början att konstruera och tillverka pelletskaminer som var lättare att använda, rengöra och underhålla än de pelletskaminer som fanns på marknaden. De skulle dessutom kunna användas som husets primära uppvärmningskälla, vilket ställer stora krav på livslängd och användarvänlighet. Under åren har fler modeller tillkommit och anpassats efter tidens mode. Den extremt höga verkningsgraden och användarvänligheten har gjort våra kaminer till de mest sålda i Sverige. Hösten 2006 förvärvades KMP av Ariterm AB. Från den första juli 2015 är pelletskaminerna tillbaka i det "nya" KMP med samma  personer som en gång startade verksamheten, men nu i Borgholm på Öland. Företaget har återförsäljare i hela landet, dessutom Danmark, Finland, Norge, England, Estland och Holland.

Kretsloppsenergi i Kummelnäs AB

Telefon: 08-7156628
www.kretsloppsenergi.com

Kretsloppsenergi monterar kretsloppsanpassade värmeanläggningar med minimala driftkostnader och solcellsanläggningar. En affär skall resultera i att alla blir ”vinnare”, även vår gemensamma miljö. Vi säljer pelletsbrännare, pelletspannor, pelletskaminer, pelletsförråd/silos, ackumulatortankar och naturligtvis pellets. Vi säljer även solfångare, solceller, vedpannor, vedkaminer, värmepumpar m.m. Till ovanstående produkter har vi ett brett tillbehörsprogram. Kretsloppsenergi utför projektering, montering, installation, driftsättning, injustering och service. Våra kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, företag och kommuner.

Krokstorps Kvarn AB

www.krokstorpskvarn.se

Krokstorps Kvarn AB utanför Nossebro i Essunga kommun är ett företag som erbjuder försäljning av pellets, foder och torrvaror. Vi  säljer och levererar pellets av hög kvalitet på bulk, pall och lösa säckar från Scandbio, Agrol och SCA samt även stallpellets från BMR.

KTT Värme & VVS AB

Telefon: 070-254 2436

VVS-företag med inriktning på bioenergi och systemlösningar för industri.

Kvänum Energi AB

Telefon: 0512-797070
www.kvanumenergi.se

Kvänum Energi AB tillhandahåller energi i form av el och värme. Vi utför entreprenader inom energi och kommunikation. Vi levererar endast 100 % förnybar och fullt spårbar el. Vår värmeavdelning erbjuder olika lösningar inom bioenergi. Det kan t.ex. vara panncentraler för värme- och ångproduktion samt försäljning av bränslepellets. Inom fiberområdet erbjuder vi förutom fiberentreprenader även serviceavtal och installationsarbeten.

Laxå Pellets AB

Telefon: 0584-444 260
www.laxapellets.se

Laxå Pellets bildades 2004 och är en av Sveriges större producenter av bränslepellets, med en tillverkningskapacitet på 95 000 ton/år. Denna volym räcker till uppvärmning av cirka 15 000 småhus, och motsvarar energimängden i drygt 45 000 kubikmeter villaolja. Vi tillverkar träpellets av restprodukter från sågverk i närområdet. Vår pellets innehåller bara komprimerat trä, helt utan tillsatser. Vår fabrik ligger i Röfors, ett litet samhälle i Laxå kommun i utkanten av Tivedsskogen. Här jobbar ett trettiotal anställda. Det geografiska läget ger oss närhet till större delen av Sveriges befolkning.

Maat Pelletskaminer i Skåne AB

Telefon: 070 548 02 48
www.pelletskaminskane.se

Erbjuder försäljning, montering och underhåll av pelletskaminer. Utbildad i service och underhåll på KMP, MCZ och Extraflame och certifierad installatör inom bioanläggningar enligt RES-diriktivet. Jag utför även service och installation av pelletspannor.

MAFA i Ängelholm AB

Telefon: 0431-445262
www.mafa.se

MAFA ä rett företag med stor erfarenhet och tradition av silotillverkning och materialhantering av bulkvara. MAFA utnyttjar den senaste produktionstekniken och vår personal har kompetensen att producera allt från en serieproducerad silo till en skräddarsydd specialanläggning inom marknadsområdena lantbruk, industri och bioenergi. MAFA är idag marknadsledande i Sverige och mer än 50 % av tillverkningen går på export.

Mantex

Telefon: +46 72 857 32 48
www.mantex.se

Mantex AB utvecklar och säljer lösningar som använder röntgenteknik och avancerad mjukvara för att analysera torrhalten och i sågspån och sågverksflis inom pellets, pappersmassa- och bioenergiindustrin. Huvudkontor i Kista och tillverkning i Vallentuna. Har utvecklat mätsystemen Flow Scanner och Biomass Analyzer, varvid den senare är typgodkänd av Biometria inom torrhaltsintervallet 40-70%. Främst används den lösningen för att effektivisera ankomstkontrollen av råvara. Vi är alltid tillgängliga för en diskussion om hur vi kan hjälpa våra kunder att effektivisera verksamheten.

Markobjekt AB

Telefon: 08-58242355
www.markobjekt.se

Vi säljer och installerar pelletsbrännare och pelletsutrustning. Även försäljning av bulk- och pallpellets.

Mr PellSol

www.mrpellsol.se

Mr PellSol är ett företag placerat mellan Vänern och Vättern som fixar allt för den klimatsmarte. Vi erbjuder pellets för hemleverans samt en 24/7 hämtdepå där du själv kan komma och hämta pellets när du vill på dygnet. Vi utför även nyinstallationer av pannor och brännare, samt reparerar och servar de vanligaste märkena. Vi är återförsäljare för Ariterm, Baxi, CTC, KMP, PellX, Ulma & Värmebaronen.

Nordisk System Teknik AB

Telefon: 076-144 01 14
www.nst-ab.se

Vi på Nordisk System Teknik AB hjälper dig att minska energianvändningen och driftskostnaderna i din fastighet eller din lokal. Vi är certifierade installatörer av Bioenergisystem/ Solvärmesystem

NT Energi & Miljö

Telefon: 0392-13331
www.ntenergi.se

Vår kärnverksamhet är bioenergi. Behöver ni hjälp med er befintliga pellets- eller flisanläggning eller är i behov av nyinstallation, kontakta oss först! Här finner ni allt ni behöver vid byte av uppvärmningssystem. Vi specialsyr en lösning för just era behov.

Nya Biomontage Skåne AB

Telefon: 0451-50284
www.biomontage.se

Biomontage startades i december 2001 med mål att specialisera oss på pellets, ved och solenergi till villor och större fastigheter.

Palazzetti

palazzettigroup.com/

Our business has been family run for three generations thus, for over 60 years, our surname has been synonymous with a new concept of domestic comfort :. In fact, Palazzetti stands for efficiency, easy management, customisation and sustainability. We design and build technologically-advanced, beautifully crafted fireplaces, pellet and wood-burning stoves, pellet boilers, cookers, and ovens and barbecues together with the best professionals and the most reliable craftsmen. We at Palazzetti offer experience, reliability, research and innovation.

Pellvac AB

Telefon: 0703-202291
www.pellvac.com

Avskiljning och transport för pellets och bulkmaterial.

RIKA Sweden

www.rika.se/

RIKA Innovative Ofentechnik är inte bara ett godtyckligt företagsnamn, det är ett löfte, en skyldighet och ett krav på samma gång. För att kunna uppfylla detta krav måste det brinna en eld i var och en av våra anställda, en eld för innovation och tradition, för hantverk och kvalitet och en eld för konst och estetik.

RISE

www.ri.se/sv

RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.

SCA Energy AB

Telefon: 0611-244 26
www.sca.com/pellets

Om du väljer vår pellets kan du känna dig trygg med att du gjort ett smart och hållbart val. Du har valt pellets med omtanke om vår natur, människor och djur. När träd från ansvarsfullt skötta och noggrant kontrollerade skogar sågas, tar vi hand om resterna, sågspånet. Hela trädet som avverkas tas tillvara. Inget träd avverkas bara för att bli pellets. För varje träd som avverkas på SCAs mark planteras minst två nya. Vid torkning och pressning till pellets använder vi nästan uteslutande hållbar energi, som vind-el från SCA-mark, sågspån och pellets. Omtanke för oss är också att leverera så lättskött uppvärmning som möjligt. Att erbjuda en pellets med jämn kvalitet, för att du ska få ut så mycket värme som möjligt av vår pellets och minimera din tid för brännarunderhåll. För att underlätta för djurägare och förbättra stallmiljöer har vi tagit fram en särskild ströpellets, Stallpellets. Märkt med Bra Miljöval och praktisk för både häst, höns, får och katt.

Scandbio AB

Telefon: 010 456 7303
www.scandbio.com

Scandbio är Sveriges största företag inom fasta förädlade trädbränslen och vi säljer 100 % förnybar energi i form av pellets, briketter, loggs och pulver. Produkterna värmer privata hushåll, ger energi till kommunala och statliga verksamheter, samt driver produktionen i små och stora industrier.

Setra Trävaror

www.setragroup.com/

Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag. I våra anläggningar förädlar vi skogsråvara till klimatvänliga, högförädlade produkter såsom limträ, hyvlat, komponenter och KL-trä för byggande och boende på en global marknad.

SLU – Inst. för Skogens Biomaterial o Teknologi

www.slu.se

Institutionen för skogens biomaterial och teknologi utför grund- och forskarutbildning samt forskning som bidrar till en utvecklad biobaserad ekonomi med skogens biomaterial som en viktig resurs.

Solör Bioenergi Värme AB

Telefon: 0533-101 91
www.solorbioenergi.se

Solör Bioenergi är en ledande aktör inom förnyelsebar energi baserad på trädbränslen och fjärrvärme. Vår kärnverksamhet är fjärrvärme, energiåtervinning av miljöfarligt träavfall, kreosot och cca-impregnerat trä, produktion av ånga och el samt produktion av biobränslen i form av pellets, briketter och flis.

Stockhorvan Trä & Pellets AB

Telefon: 0495-100 50
www.stockhorvan.se

Varför pelletsvärme? Pellets är ur många synpunkter ett ekonomiskt alternativ för att värma upp våra hushåll. Bränslet är inhemskt och förnybart och ger obetydlig belastning på miljön. Pellets är med andra ord ett smart sätt att ersätta eldningsolja och elvärme. Effekten på den yttre miljön är väldigt liten vid förbränning av pellets. Vid förbränningen i ett pelletssystem som exempel en pelletspanna eller kamin frigörs den lagrade solenergin i råvaran. Såväl utsläppen av oförbrända kolväten som stoft ligger i de flesta fall långt under myndigheternas gränsvärden. Den koldioxid som upptagits och bundits under trädens uppväxt frigörs i processen för att åter kunna upptas av naturen. Alltså ett kretslopp. Förbränningen av pellets tillför inte atmosfären extra koldioxid vilket sker vid förbränning av de fossila bränslena olja, gas och kol. Vi på Stockhorvan Trä & Pellets vill göra en skillnad för miljön och en skillnad för dig som kund. Vi gör det genom att vara en närproducent av en naturprodukt med en jämn och hög kvalitet, den bästa av pellets, vilket ger dig som kund bättre effekt med lägre förbrukning och mindre kostnad som resultat. Tillsammans gör vi en skillnad för miljön. Det är att spara med pellets!

SÖDRA

Telefon: 0470- 89 000
www.sodra.com

På Södra har vi den unika möjligheten att kontrollera hela kedjan, från uppdrivning av skogsplantan till färdig pellets, och kan på så sätt garantera innehållets kvalitet och ursprung och inte minst det omfattande miljöarbetet i tillverkningen. Vi använder bara högkvalitativ svensk råvara, varav cirka 70 procent är FSC och/eller PEFC certifierad, en andel som växer stadigt. Vi arbetar mycket målmedvetet för att ta tillvara all råvara, spill och energi som vår verksamhet genererar. Exempelvis torkar vi allt spån med hjälp av restvärmen från våra egna bruk och vår pellets värmer drivbäddarna med de små skogsplantorna. Plantor som en dag blir till vackra Södragolv, panel, konstruktionsvirke eller kanske till pappersmassa är ämnat för världsmarknaden - men också till pellets som effektivt kan värma nya plantor likaväl som ditt hus. Naturens kretslopp är fantastiskt och Södras pellets är en stolt del av det. Försäljning av pellets: Södras pellets säljs via återförsäljare av byggträ samt till industrikunder. Du kan också beställa hemleverans från vår webbshop.

Uddevalla Energi AB

Telefon: 0522-634715
www.uddevallaenergi.se

Uddevalla Energi ser till att alla i Uddevalla har el, värme, pellets, fiber – och vi erbjuder dessutom tjänster för avfall och renhållning. Varje år – främst under sommarhalvåret – producerar vi 42 000 ton pellets i fabriken på Nitstansvägen 2 i Uddevalla. Göteborg Energi köper sedan ungefär 60 procent av de pellets som vi producerar, och resterande del säljs till samarbetspartners, närvärmeverk och industrikunder. Du kan också köpa pellets från oss!

Ulma AB

Telefon: 0325-176 80
www.ulma.se

Ulma AB tillverkar enbart värmeprodukter, vi har ingen tillverkning utomlands utan endast svensktillverkade detaljer. Vårt huvudmål har varit att producera värmeprodukter inom bioenergin, och först och främst då pelletsmarknaden. Vi har för närvarande pelletskaminer, pelletsbrännare, skruvmatningssystem, vakuumsugsystem samt egna pelletspannor som är anpassade för våra pelletsbrännare i vårt produktsortiment.

VEOSOL Teknik AB

Telefon: 019-280350
www.veosol.se

Veosol har sedan starten 1991 arbetat med sol- och bioenergilösningar för uppvärmning av såväl privata villor som kommersiella fastigheter, lantbruk och industrier. Inställningen har alltid varit och är fortfarande att leverera kvalitet, att vara en långsiktig partner för varje kund och att alltid finnas till hands för service, uppgraderingar och frågor. Det innebär att vi vid första anblicken kan misstas för att inte vara det mest ekonomiskt fördelaktiga alternativet, men faktum är att vårt erbjudande så gott som alltid är det mest ekonomiska valet sett över tid.

Vida Energi AB i Hok

Telefon: 070 826 6436
www.vidaenergi.se

Vida är en global leverantör av förädlade produkter från hållbar svensk skog. Koncernen har ca 1 250 anställda på 22 produktionsanläggningar varav 12 sågverk. Industrierna är strategiskt belägna nära skogsägarna i Småland, Skåne och Västra Götaland. Produktionen är i huvudsak inriktad på konstruktionsvirke för en rad olika marknader. 75 procent av Vidas sågade trävaror exporteras till Europa, USA, Australien, Afrika och Asien. Verksamheten omfattar även emballagetillverkning, strö- och pelletstillverkning, biobränslehandel och hustillverkning.

VUAB AB

Telefon: 0200-25 33 25
www.vuab.se

Vuab erbjuder kostnads- och miljösmarta energilösningar till företag och industri. Kompletta bioenergianläggningar från 8o kW till 10 MW, drivna med pellets, för produktion av varmvatten och ånga. Vi tillhandahåller en komplett, nyckelfärdig leverans av din nya bioenergianläggning - från rådgivning, projektering och projektledning till installation och service. Vi tar totalansvaret, driver projektet från start till mål och gör övergången till en pannanläggning för fossilfri energi enkel.  

VVS & Värmeteknik i Timrå

Telefon: 060-583720
www.framtidsenergi.se

Vi säljer och installerar flexibla värmesystem för framtiden.

Vi har ett brett sortiment av produkter och tjänster, hos oss kan du köpa: Kulvertar, pelletsbrännare, pelletskaminer, pelletsskruvar, pelletsförråd, askfällor, dragregulatorer, pelletspannor, kökspannor,  vedpannor, varmluftspannor, schuntautomatik, solfångare, skorstenar och insatser till skorstenar m.m .

Äfab

Telefon: 0511-530 50
www.afabinfo.com

ÄFAB säljer ingen förbränningsutrustning utan är ett renodlat konsultföretag som arbetar i gränslandet mellan forskning och företag. Vi har i nästan 40 år agerat budbärare även mellan myndighet och användare. Med vår långa erfarenhet av förbränningsteknik i pannor och brännare och vår gedigna erfarenhet kring olika typer av biobränslen gör att vi idag betraktas en av landets ledande bioenergikonsulter. ÄFAB är en populär utbildare och Bengt- Erik Löfgren är en uppskattad föredragshållare både nationellt och internationellt. ÄFAB har arbetat för bioenergibranschen sedan 1984. Bengt- Erik Löfgren är sedan april 2019 deltidspensionär, men kan ända tänka sig att ta kortare uppdrag för bioenergibranschen.      

Vi använder oss av cookies. Läs mer