Tillbaka

Kom till nätverksträff i Örebro med studiebesök på Atria i Sköllersta

Anmäl dig nu till Pelletsförbundets Nätverksträff i Örebro den 27 augusti med tema utbildning och kommunikation. Träffen avslutas med ett studiebesök på livsmedelsindustrin Atria i Sköllersta som använder pellets för att producera ånga till processen.

Atria i Sköllersta

Atrias fabrik i Sköllersta. Foto. Roland Magnusson/MostPhotos.

Utbildning är ett tema för träffen och Bengt Sandström från Heta Utbildningar kommer att presentera nystarten för utbildningen för projektledare om biobränsleanläggningar vid Heta Utbildningar i Härnösand. Fredrik Zetterlund, vd på Veosol kommer att beskriva hur utbildning sker på företagsnivå.

Efter lunch är fokus på kommunikation. Då kommer Jonas Svensson, vd på Eldabutiken att berätta om arbetet med att introducera pelletskaminer i Eldabutikernas sortiment för värme i småhus. Därefter kommer Magnus Reidén, Energi- och klimatrådgivare i Örebroregionen att berätta om hur han arbetar som energi- och klimatrådgivare för att möta aktuella frågor från konsumenter.

Läs mer om nätverksträffen och anmäl dig här.

Studiebesök på Atria i Sköllersta
Atria är en stor tillverkare av livsmedel under varumärken som till exempel Sibylla, Lithells och Ridderheims. Under hösten 2015 tog Atria i drift en ny ångcentral och använder nu träpellets istället för olja för att få ånga till fabriken i Sköllersta. Vi besöker energianläggningen och får veta mer om erfarenheterna efter snart 10 års drift. Läs om Atria i Bioenergitidningen

Anläggningen:
Effekt: 6 MW ånga med träpulver, 9 MW med både träpulver och olja
Bränslebehov: 3 500 ton pellets per år
Investering: 24 miljoner kronor

Leverantörer:
Totalentreprenör: PetroBio
Pelletssilo: Mafa
Träpulverbrännare: PetroBio
Panna: Danstoker
Rökgasrening: Scheuch
Hammarkvarnslinje: Mared
Hammarkvarn: Champion

Vi använder oss av cookies. Läs mer