Tillbaka

ENplus® certifierar mer än 14 miljoner ton pellets 2021

Det världsledande certifieringssystemet för att garantera högkvalitativa träpellets, ENplus®, rapporterar ytterligare ett år med stabil tillväxt. 2020 bekräftas den totala produktionen av certifierade pellets till 12,3 miljoner ton, medan mängden för innevarande år förväntas överstiga 14 miljoner ton.

Dessa rekordvolymer är ett resultat av systemets expansion och det växande antalet certifierade företag. För en månad sedan meddelade ENplus® att listan med aktiva certifikat nu omfattar mer än 1100 pelletsproducenter, handlare och tjänsteleverantörer i 47 länder runt om i världen. Även om de flesta av de nyligen certifierade företagen finns i länder som Polen, Ukraina och Ryssland, finns också ett ökat intresse hos pelletsföretag i Sydamerika.

Med över 3 miljoner ton förblev Tyskland den största tillverkaren av ENplus®-certifierade pellets 2020. Österrike behöll andraplatsen följt av Ryssland, medan Polen hamnade på fjärde plats före Frankrike och Spanien. Samtliga länder i topp 6 har ökat sin certifierade produktion jämfört med föregående år, med Frankrike som enda undantag.

Läs mer

article_stats

Vi använder oss av cookies. Läs mer