SÖDRA » Medlemsföretag

SÖDRA

Södra Wood Contact: Fredrik Tärneberg
Postadress Södra Wood Väröbacka 432 86 Telefon arbete: 0470- 89 000 Hemsida: https://www.sodra.com

Biography

No Image Available

På Södra har vi den unika möjligheten att kontrollera hela kedjan, från uppdrivning av skogsplantan till färdig pellets, och kan på så sätt garantera innehållets kvalitet och ursprung och inte minst det omfattande miljöarbetet i tillverkningen.

Vi använder bara högkvalitativ svensk råvara, varav cirka 70 procent är FSC och/eller PEFC certifierad, en andel som växer stadigt. Vi arbetar mycket målmedvetet för att ta tillvara all råvara, spill och energi som vår verksamhet genererar. Exempelvis torkar vi allt spån med hjälp av restvärmen från våra egna bruk och vår pellets värmer drivbäddarna med de små skogsplantorna.

Plantor som en dag blir till vackra Södragolv, panel, konstruktionsvirke eller kanske till pappersmassa är ämnat för världsmarknaden – men också till pellets som effektivt kan värma nya plantor likaväl som ditt hus. Naturens kretslopp är fantastiskt och Södras pellets är en stolt del av det.

Försäljning av pellets: Södras pellets säljs via återförsäljare av byggträ samt till industrikunder. Du kan också beställa hemleverans från vår webbshop.